• Eindeloos veel waterplezier
  • Uitstekende faciliteiten
  • Schitterende locatie
3 januari 2024

Tips voor Winterinspectie

Na de recente zware regenval en stormen is het belangrijk om extra aandacht te besteden aan de winterinspectie van uw schip. Hier zijn een paar handige tips om ervoor te zorgen dat uw vaartuig in topconditie blijft:

  1. Technische Check: Neem even de tijd om de motor, elektrische systemen (zoals de accu) en andere technische componenten aan boord te controleren.

  2. Tuigage en Zeilen: Bekijk uw zeilen, tuigage en masten op mogelijke schade. Vervang beschadigde onderdelen om ervoor te zorgen dat alles veilig en optimaal functioneert en zorg ervoor dat afdekzeilen en/of tenten goed bevestigd zijn. Hierbij is het belangrijk dat er geen wind onder de zeilen kan komen. 

  3. Waterafvoer: Controleer of afvoerkanalen niet verstopt zijn. Een goed afvoersysteem voorkomt problemen door waterophoping. Controleer ook eventuele afdekzeilen op waterophoping.

  4. Interieurinspectie: Kijk rond in het interieur van uw schip en controleer op vocht en schimmel. Zorg voor voldoende ventilatie om condensatie te verminderen en vochtproblemen te voorkomen.

Een kleine investering in inspectie en onderhoud tijdens de winterstalling kan eventuele problemen in het voorjaar voorkomen. Geniet van de winterstop en bereid uw schip voor op een zorgeloos vaarseizoen!